За мен

Елена ЕневаЗдравейте! Аз съм Елена Енева и съм психолог .

В живота понякога идва момент, в който не знаем как да продължим и да понесем това, което ни се случва. Тогава усещаме, че имаме нужда да споделим товара си с друг човек, да получим помощ и подкрепа. Обикновено се обръщаме към близките и приятелите, но тяхната реакция не винаги е адекватна, особено, ако се тревожат силно за нас. Тогава спокойната помощ от професионалист – психолог или психотерапевт може да е безценна, да ни помогне да подредим приоритетите си, да излезем от задънената улица и да открием нови хоризонти и щастие пред себе си.

Майка съм, и с децата преживях огромна радост и силна тъга. Всяко от тях беше толкова различно и за мен беше предизвикателство като родител да намирам най-правилния подход във всяка ситуация. Това беше една от причините да завърша магистратура „Психологично консултиране“ към ВСУ „Черноризец Храбър“.

Специализирах 4 години в „Български институт по неорайхианска аналитична психотерапия“, при едни от най-добрите психотерапевти в България – Мадлен Алгафари, Виргиния Захариева, проф.Захарина Савова, Станислава Тончева, Тинка Митева, Петър Кралев. Трупах опит и в практически тренинги по психотелесна терапия с лектори от Гърция, Германия, Дания и САЩ.

Сега работя с хора, изправени пред трудностите на тежки загуби, депресия, тревожност, панически атаки, проблеми с децата, партньорите, родителите или подкрепям израстването на хора, поставили си за цел да надскочат ограниченията си и да постигнат повече в живота.

Нарекох сайта „Тук и сега“ като напомняне с какво разполагаме в живота.  Можем да преживеем радостта и удовлетворението само тук и сега.

Ако искате да  си запазите час за консултация в София, можете да го направите на тел. 0886 135303 или на имейл elena@tukisega.info.

Повече за квалификацията ми можете да научите тук.