За мен

Елена ЕневаЗдравейте! Аз съм Елена Енева и съм психолог .

В живота понякога идва момент, в който не знаем как да продължим и да понесем това, което ни се случва. Тогава усещаме, че имаме нужда да споделим товара си с друг човек, да получим помощ и подкрепа. Обикновено се обръщаме към близките и приятелите, но тяхната реакция не винаги е адекватна, особено, ако се тревожат силно за нас. Тогава спокойната помощ от професионалист – психолог или психотерапевт може да е безценна, да ни помогне да подредим приоритетите си, да излезем от задънената улица и да открием нови хоризонти и щастие пред себе си.

Майка съм, и с децата преживях огромна радост и силна тъга. Всяко от тях беше толкова различно! За мен беше предизвикателство да бъда родител. Това беше една от причините да завърша магистратура „Психологично консултиране“ към ВСУ „Черноризец Храбър“. Сега продължавам да работя като психолог с деца от 3 до 12-годишна възраст.

Специализирах 4 години в „Български институт по неорайхианска аналитична психотерапия“, при едни от най-добрите психотерапевти в България – Мадлен Алгафари, Виргиния Захариева, проф.Захарина Савова, Станислава Тончева, Тинка Митева, Петър Кралев. Трупах опит и в практически тренинги по психотелесна терапия с лектори от Гърция, Германия, Дания и САЩ.

Сега работя с хора, изправени пред трудностите на тежки загуби, депресия, тревожност, панически атаки, проблеми с децата, партньорите, родителите или подкрепям израстването на хора, поставили си за цел да надскочат ограниченията си и да постигнат повече в живота.

Нарекох сайта „Тук и сега“ като напомняне с какво разполагаме в живота.  Можем да преживеем радостта и удовлетворението само тук и сега.

Ако искате да  си запазите час за консултация в София, можете да го направите на тел. 0886 135303 или на имейл elena@tukisega.info.

Повече за квалификацията ми можете да научите тук.