Жените прекалено много анализират мъжете

Какво искат мъжете
 Прочетох това изречение и задълбах – възможно ли е да анализирам твърде много? Какво искат мъжете? Доста вероятно – ми отвърна едно малко вътрешно гласче. Наскоро поне двама ми казаха – „Мислиш твърде много. Спри да мислиш!“

Тогава се подразних, разбира се. Кои са те, че да ми се месят! Но знам, че и двамата ме харесват и са откровени, затова задържах казаното на фокус, вместо директно да го метна в боклука.

В женското анализиране явно има нещо, което отблъсква мъжете. А аз не искам да ги отблъсквам. Тяхната компания и внимание ми харесват. Предпочитам да знам как да ги привличам.

Проучванията са еднозначни – мъжете искат красота, нежност, любов, възхищение, доверие. От жените очакват емоции, а не анализ. Топлина, а не хладнокръвно разчепкване на всяка дума или действие. Може би са се опитвали да ми кажат „Стой си жена, не навлизай в моята територия!“? Или са искали цялото ми внимание да е насочено към тях, а не към собствените ми мисли? Или предпочитат да ме виждат радостна или ентусиазирана, а не сериозна и замислена? Сигурно и те не знаят, но ето, аз седя, и отново разсъждавам.

Как да спра да мисля?

Наскоро (във фейсбук, разбира се) ми попадна кратък текст, в който предлагаха да се вгледам навътре в себе си и да задам въпроса „Каква ще е следващата ми мисъл?“. Направих го и в главата ми настъпи тишина. Мислите старателно се криеха. Явно никоя не искаше да бъде първа и забелязана. Я, колко лесно можели да бъдат прогонени!

Мога ли да живея в такова състояние на внимание и липса на мисли? Всъщност, ако вниманието е насочено навътре към мен, това означава, че по-ясно ще усещам тялото и емоциите си. Ако по-ясно усещам тялото си, по-силно ще усещам удоволствието, което един мъж ми доставя. А колкото по-силно го усещам, толкова по-силно и ще го изразявам. И мъжът ще вижда какво ми дава. И ще е доволен и щастлив.

Защото, учудващо, но факт, мъжете са същества, които са доволни, когато виждат, че правят жената до себе си щастлива. Нещата за тях са прости. Затова и не му мислят много.

Аха! Сега вече спирам да анализирам. 🙂

Елена Енева
психолог

Можете да се запишете за консултация на живо или по Skype на тел.0886 135303 или на имейл elena@tukisega.info.