За мен

Елена ЕневаЗдравейте! Аз съм Елена Енева и съм психолог и психотерапевт.

В живота понякога идва момент, в който не знаем как да продължим и да понесем това, което ни се случва. Тогава усещаме, че имаме нужда да споделим товара си с друг човек, да получим помощ и подкрепа. Обикновено се обръщаме към близките и приятелите, но тяхната реакция не винаги е адекватна, особено, ако се тревожат силно за нас. Тогава спокойната помощ от професионалист – психолог или психотерапевт може да е безценна, да ни помогне да подредим приоритетите си, да излезем от задънената улица и да открием нови хоризонти и щастие пред себе си.

Тези усещания са ми познати от кризите, които съм преживявала в живота си. Сблъсквах се със ситуации, които изглеждаха непосилни за мен. Те ме променяха и научиха на много. Промениха силно представата ми за света. Видях, че помощ има и че страданието има смисъл и води до промяна. Тогава пожелах да разбера повече как е устроена психиката ни и какво мога да направя за другите хора, които тепърва преминават през своя личен ад.

Това беше една от причините да завърша магистратура „Психологично консултиране“ към ВСУ „Черноризец Храбър“.

От шест години работя като психолог с деца от 3 до 12-годишна възраст, които преживяват състояния на страх, имат поведенчески проблеми, минават през трудни житейски ситуации като развод, загуба на близки, живот с  хронични заболявания или имат изоставане в развитието си.

Специализирах 4 години в „Български институт по неорайхианска аналитична психотерапия“, при едни от най-добрите психотерапевти в България – Мадлен Алгафари, Виргиния Захариева, проф.Захарина Савова, Станислава Тончева, Тинка Митева, Петър Кралев. Трупах опит и в практически тренинги по психотелесна терапия с лектори от Гърция, Германия, Дания и САЩ.

Сега работя като психотерапевт с хора, изправени пред трудностите на тежки загуби, депресия, тревожност, панически атаки, проблеми с децата, партньорите, родителите или подкрепям израстването на хора, поставили си за цел да надскочат несъзнаваните си ограничения и да постигнат повече в живота.

Нарекох сайта „Тук и сега“ като напомняне с какво разполагаме в живота.  Можем да преживеем радостта и удовлетворението само тук и сега.

Ако искате да  си запазите час за консултация в София, можете да го направите на тел. 0886 135303 или на имейл elena@tukisega.info.

Повече за квалификацията ми можете да научите тук.